Programació

Born to be blue

Robert Budreau. EUA, 2015

Espai de Teatre i Cinema ETC

Dimarts 2 - 22h
Preu: 5€ // Socis: Entrada Gratuïta // Socis VicJove: 4€

Producció, New Real Films, Lumanity Productions, Black Hangar Studios.

Guió, Robert Budreau.

Fotografia, Steve Cosens.

Música, David Braid, Todor Kobakov, Steve London.

Muntatge, David Freeman.

Durada, 1 h 37 min.

Idioma, VO en anglès amb subtítols.

Intèrprets, Ethan Hawke, Carmen Ejogo, Callum Keith Rennie, Tony Nappo, Stephen McHattie..

Anomenat El James Dean del jazz, Chet Baker havia fet petits papers al cinema durant els anys 50. Una carrera que va abandonar per dedicar-se a la música. A finals dels 60, va declinar una oferta de Dino de Laurentiis per interpretar-se en un biopic semificcional. Aquesta és la història del que podria haver passat.

A Born to be Blue, el director Robert Budreau ofereix un homenatge a la figura de Chet Baker oferint-nos una pel·lícula que no és una biografia a l’ús sinó una reinterpretació dels fets sense trair l’essència de l’artista. Un tribut que funciona com un capítol What If i que dona una volta a la seva relació amb la música, la fama i les drogues. Cal destacar la interpretació dels dos protagonistes: Ethan Hawke com a Chet Baker i Carmen Ejogo com a Jane, una síntesi de les diverses dones que van passar per la vida del músic. De fons, els acompanya la música sempre magistral de l’artista.

Robert Budreau
Nascut el 1974 a Ontario, Canadà, és un director, guionista i productor de cinema. Va començar rodant sèries de curts, premiats a festivals d’arreu del món. A continuació va fer el salt a la gran pantalla amb That Beautiful Somewhere (2006). Born to be Blue és la seva última pel·lícula.

Sessió programada en col·laboració amb la Vic Bang Jazz Cava dins de la programació del 19 Voll-Damm Festival Jazz Vic.